MODEL TEST QUESTIONS AND ANSWERS 
FOR LEARNER'S LICENCE PRELIMINARY TEST .

 

 

1. At night, a car driving towards you has its blinding high beam lights on. The driver of that car is :- 

        a. guilty of bad manners because high beams blind other drivers.

        b. a safe driver because the high beams light up the road more brightly than the low beams.

        c. not obeying the law as low beams should be used when other vehicle approaches near.



2. While driving, to make right turn, the proper hand signal is:

        a. extend right palm in a horizontal position outside of and to the right of vehicle with palm of the hand turned to the front.

        b. extend right arm rotate in anti-clockwise direction.

        c. extend right arm with palm downward and more up and down several times.



3. A sign “yield right-of-way” means:

        a. always come to a complete stop.

        b. come to a complete stop is necessary.

        c. drive at normal speed, but look in both directions.



4. While driving you wish to change from one lane to another. You should:-

        a. give the proper turn signal.

        b. change lanes only when it is safe to do so.

        c. never change lanes as it is against the law.



5. You are driving on a two-lane street, the vehicle in front of you is moving very slowly, and the road ahead is clear for overtaking, You should:-

        a. pass the vehicle from the left hand side.

        b. pass the vehicle from the convenient side.

        c. pass the vehicle from the right hand side.



6. What is the maximum speed limit specified limit for Motor Cycles:

        a.40 kms per hour.

        b.50 kms per hour.

        c.55 kms per hour.



7. Your vehicle is involved in an accident hurting people, you should:-

        a. report to the nearest police station, and take the persons to the hospital.

        b. first take the injured people to the hospital and then report to the police station.

        c. need not report to the police station but should take the persons to the hospital.



8. You are pulling into the street from a parallel parking space, you should:-

        a. blow horn and pull from curb slowly.

        b. signal other traffic and then pull into the street.

        c. Proceed with caution when there is no traffic near by to cause an accident.



9. On having changed your residential address from one to another, you should notify the R.T.O. within :-

        a. ten (10) days.

        b. twenty (20) days.

        c. thirty (30) days.



10.While on a main road, another vehicle is found entering the main road from a lane or cross road, who has the ‘Right-of-way’?

        a. vehicle on the main road.

        b. the car approaching.

        c. neither you nor the other car.



11. How close to a fire hydrant (Fire plug) may you park a motor vehicle?

        a. five (5) feet.

         b. six (6) feet. 

        c. ten (10) feet.



12. Which lane must you be in while making a right turn:-

        a. any lane.

        b. extreme left lane.

        c. extreme right lane.



13. Distance between vehicles at the parking place :-

        a. two (2) feet. 

        b. four (4) feet. 

        c. three (3) feet.



14. If your vehicle hits a pedestrian, you should:-

        a. identify yourself and leave.

        b. help the person and call an ambulance.

        c. help the injured person, identify yourself and then report to the police.



15. Overtaking is prohibited:-

        a. when the road ahead is not visible.

        b. on straight road.

        c. in rural areas.



16. Reversing of vehicles is prohibited:-

        a. on main roads. 

        b. in one way. 

        c. on curves.



17. When you allow a vehicle to overtake you must:-

        a. keep to the left of the road and slow down till the other vehicle has safely passes.

        b. move to the right to prevent the vehicle from passing if you are at the legal speed.



18. While driving you decide to stop immediately, the correct hand signal is:-

        a. extend right arm horizontal to the ground with palm downwards.

        b. right arm held erect with palm facing forward.

        c. no signal needed.



19. While driving on a wet or slippery road:-

        a. Tyre pressure must be reduced.

        b. Sudden braking or acceleration must be avoided.

        c. Vehicle should be driven at a high speed.



20. When crossing an unmanned (railway) level crossing, the driver should:-

        a. blow the horn and proceed.

        b. Proceed at 10 km/hour.

        c. Stop and he, or any other person in the vehicle should get down an ensure that no train or trolley is approaching from either side.



21. When following a vehicle with four or more wheels, a motorcycles must be:-

        a. in the center and directly behind the vehicle ahead.

        b. Stay slightly to the right or left of the vehicle.

        c. Neither as in (a) or (b) above.



22. While riding a motorcycle, all hand signals must be given by:-

        a. The right hand only.

        b. The left hand only.

        c. With either of the hands as convenient.



23. When an officer in full uniform demands your driving licence, you:-

        a. May not produce it unless the officer issues notices in writing.

        b. May not produce it, however details thereof may be informed.

        c. Must produce it at once.



24. To drive a vehicle with expired insurance, one:-

        a. Shall drive cautiously to avoid any accident and subsequent loss to the third party.

        b. Shall not drive in any case.

        c. May drive if insurance policy covering the driver’s personal insurance is valid.



25. Parking of vehicles should be such:-

        a. That it does not cause danger or obstruction or inconvenience to the other users of the road.

        b. That they are always parallel to the kerb.

        c. That they are always at right angles to the kerb.



26. Any person affected by a motor vehicle accident can apply for a compensation claim to:-

        a. The R.T.O. officer.

        b. The Accident claims tribunal.

        c. The Banker of the driver of such vehicle.



27. A person convicted of driving a motor vehicle under influence of drugs faces:-

        a. Imprisonment up to six months, fine up to Rs.2,000 or both.

        b. A strict warning from the authorities.

        c. Cancellation of driving license.



28. Before leaving a vehicle parked, you should:-

        a. Turn the ignition key off.

        b. Stop the engine, lock the ignition, remove the key, and set the hand brake.

        c. Look the car.



29. On expiry of a licence, a person may drive without renewal of motor driving licence for :-

        a. ten days. 

        b. twenty days. 

        c. thirty days.



30. A motor driving licence issued in a state:-

        a. Is valid throughout India.

        b. Is valid throughout the world.

        c. Is valid only in the Sate of issue.



31. Any person may hold:-

        a. Maximum 3 licence at a time, one for each class.

        b. Only one licence.

        c. Any number of licences. However, each licence must authorize only one class of motor vehicle for driving.



32. Lending of a motor vehicle to person who is not holding a valid licence is:-

        a. Not an offence, since the borrower is solely responsible.

        b. A serious offence.

        c. An offence only when the vehicle is involved in an accident.



33. A person driving a vehicle must always carry with him:-

        a. His driving licence and insurance certificate.

        b. His driving licence and tax card.

        c. His driving licence, tax card, insurance certificate, registration certificate and emission certificate (and in the case of a transport vehicle, the permit and fitness certificate also).



34. Extra head lights, other than standard lights fitted on the vehicles:-

        a. Need no permission from the authorities if the lights help to illuminate the road and reduce accident.

        b. Are as per the law only if the lights are fitted at the bottom part of the vehicle.

        c. Are not as per the law, unless authorized specifically by the authorities.



35. Driving a vehicle having pollution values above the limit specified by law:-

        a. Is permitted only in emergency.

        b. Is an offence under the law.

        c. Is liable for a strict warning from authorities.



36. Attachment of anything to the glasses of a motor vehicle, which makes the glasses shining from outside:-

        a. Is recommended as it provides privacy.

        b. Is a better alternative to the tinted glasses which keeps the interior of the vehicle cool.

        c. Is not recommended as it is against the law.



37. Abrupt braking shall not be resorted to :-

        a. Unless it is absolutely necessary.

        b. On down-hill

        c. On main-roads.



38. Having something attached to or hanging from the rear view mirror is:-

        a. Against the regulations.

        b. Permitted, depending upon how big it is.

        c. Permitted if the object does not obstruct the view of the driver.



39. In traffic moving two lanes in each direction, the car directly ahead of you is waiting to make a right turn. You may:-

        a. Pass the vehicle from right side.

        b. Pass the vehicle from left side.

        c. Do not pass the vehicle till the vehicle makes the right turn.



40. When passing a procession, body of troops, or men at work, we should:-

        a. Proceed at regular speed.

        b. Stop.

        c. Proceed at not more than 25 km/hour and carefully.



41. Which are the vehicles which have got free passage:-

        a. Motor cycles with pillion riders, or

        b. Private cars, or

        c. Emergency vehicles.



42. To stop the motor cycles:-

        a. Apply the back brake first and after slowing down apply front brake.

        b. Apply front brake first and after slowing down apply back brake.

        c. Apply the front and back brakes simultaneously.



43. While traveling together (group riding), two or more motorcycles should maintain a position so as to:-

        a. travel side by side.

        b. Maintain the lane in a staggered file position keeping a proper distance between motor cycles.

        c. Travel directly behind each other in a straight line.



44. While approaching a section of roadway where there is deep sand or gravel, you should:-

        a. Hit the areas as fast as possible.

        b. Go as slowly as possible.

        c. Slow down and change to a lower gear before entering.



45. The best way to conserve fuel is to:-

        a. Drive at high speeds in lower gears.

        b. Drive at high speeds in high gears.

        d. Drive at moderate constant speed as recommended.



46. Exhaust of your vehicle contains:-

        a. Oxygen, nitrogen and water.

        b. Carbon-dioxide, nitrogen and water.

        d. Carbon-monoxide, nitrogen-oxides & hydrocarbons.



47. If the engine of your vehicle is properly tuned:-

        a. Carbon-dioxide at the exhaust is at its minimum during idling.

        b. Carbon-monoxide at the exhaust is at its minimum during idling.

        c. Nitrogen-oxides are at its minimum during idling.



48. On detection of your vehicle polluting atmosphere, if you fail to tune the vehicle to bring it within limit within the time specified:-

        a. The driving licence held by you is liable for cancellation.

        b. The registration certificate of your vehicle is liable for cancellation.

        c. The insurance certificate of your vehicle is liable for termination.



49. Which is the poisonous gas contained in the exhaust of a petrol driven vehicle?

        a. Ammonia.

        b. Carbon-monoxide.

        c. Chlorine.



50. It is dangerous to drive with bald tyres since:-

        a. The vehicle picks up dangerous speeds quickly.

        b. It has too much road grip.

        c. It has too little road grip.



51. An endorsement on a driving licence is made when:-

        a. The drive skillfully avoids an accident.

        b. The driver is guilty of a serious act.

        c. The driver is holding a licence for ten years continuously.



52. Registration number plate must be:-

        a. In English language with Arabic numerals.

        b. In local language with devanagiri numerals.

        c. In English at the front and back ,in local language if desired.



53. A vehicle under temporary registration number plate:-

        a. May be used on roads for thirty days.

        b. May be used on roads only after permanent registration.

        c. Neither (a) or (b).



54. In the case of a non-transport vehicle the number plate:-

        a. May be of any colour.

        b. Should be black letters on Yellow background.

        c. Should be black letter on white background.



55. In the case of transport vehicle the number plate:-

        a. May be green letters and numerals on yellow background.

        b. May be black letters on yellow background.

        c. Black letters on white background.



56. Over speeding or dangerous driving:-

        a. Attracts strict warning from the authorities.

        b. Is an invitation to accident.

        c. Is an offence and is punishable under the law.



57. Riding on clutch means:-

        a. Using clutch frequently.

        b. Keeping ‘Half clutch’ position consistently.

        c. Not using clutch at all.



58. If you are driving at a speed of 60 km per hour, in one second your vehicle covers the distance of:-

        a. 30 meters. 

        b. 16 meters. 

        c. 42 meters.



59. Double solid lines on the street indicates:-

        a. You may cross over while overtaking.

        b. You may not cross over the lines while overtaking.

        c. No overtaking.



60. While driving, it a flashing red or blue light of an emergency vehicle is seen, you should:-

        a. Keep to the left of the road and slow down.

        b. Stop where you are.

        c. Pull to the left and stop.



61. You are permitted to open the car door on the traffic side:-

        a. When traffic is clear.

        b. When your car has come to a complete stop.

        c. After signaling other cars to stop.



62. The best way to get your car out of a skid is:-

        a. Turn the steering both to the right and to the left.

        b. Put on the brakes fast.

        c. Turn the steering wheel in the direction the car is skidding.



63. Person holding a licence to drive a motorcar:-

        a. Can drive a motorcycle.

        b. Cannot drive a motorcycle.

        c. Can drive motorcycle if licence authorize him to do so specifically.



64. Fitment of a multi-toned horn to a motor vehicle:-

        a. Is recommended as it is effective to warn the other road users.

        b. Is not recommend as it is a costly alternative to the single toned horns.

        c. Is against the law.



65. During heavy rain, or frost, if the wind-shield and windows of the car become cloudy you should:-

        a. Continue driving but slow down.

        b. Stop driving until you have cleaned off windows and windshield .



66. Before parking your vehicle on a ascent or a hill, you must:-

        a. Turn the wheels straight ahead.

        b. Never park your vehicle.

        c. Turn the front wheels away from the kerb (edge of road).



67. When parking downhill, you must:-

        a. Turn the wheels straight ahead.

        b. Never park your vehicle.

        c. Turn the front wheels towards the kerb (edge of road).



68. You wish to take a ‘U’ turn at an intersection controlled by a traffic light. You should:-

        a. Drive to another intersection that has no traffic light.

        b. Wait until the light turns green before making the ‘U’ turn.

        c. Make the ‘U’ turn if there is a policeman at the intersection.



69. Flashing yellow light means:-

        a. Slow down and proceed with cautions.

        b. Stop, if possible to do so safely.

        c. Continue at the same speed.



70. While driving near an intersection you observe a yellow light following a green light, you should:-

        a. Hurry to cross.

        b. Stop at the cross walk.

        c. Proceed across the intersection with caution.



71. A flashing red traffic light means:-

        a. ‘Stop and proceed’ sign.

        b. ‘Slow’ sign.

        c. Yield ‘right-of way’ sign.



72. A pedestrian is crossing the street at an intersection in an unmarked cross walk, you should:-

        a. Yield or give the pedestrian the “right-of-way’.

        b. Proceed with care as pedestrian is ‘joy-walking’.

        c. Reduce speed and warn pedestrian.



73. You are approaching a circle which you are about to enter. You shall:

        a. Continue into the circle traffic at a slow speed.

        b. Give way to right hand traffic.

        c. Use the outside lane only.



74. While waiting to make a right turn when the traffic light turns green you should:-

        a. Turn quickly before traffic coming towards you gets in your way.

        b. Force your way through oncoming traffic in order to clear your vehicle.

        c. Signal and turn when oncoming traffic has cleared.



75. On observing a signal to stop at an intersection, motor vehicle must be stopped:-

        a. Behind the stop line painted on the road near the signal.

        b. Any where near the signal as convenient to the people crossing the intersection.

        c. Ten feet away from the stop line painted on the road.



76. While approaching an intersection when the light is green, a funeral procession is passing across, you should:-

        a. Proceed with caution.

        b. Wait for a break in the procession and proceed.

        c. Proceed on green light only after entire procession has passed.



77. You approach an intersection that does not have traffic lights, a policeman or traffic signs, you should:-

        a. Slow down and use caution.

        b. Come to a full stop.

        c. Not change speed if the way is clear.



78. You have a valid learner’s licence to drive a car. You should:-

        a. Drive only in the daylight hours.

        b. Have some one with a valid driver’s licence on the seat beside you when you drive.

        c. Practice driving only on streets that have very little traffic.



79. Emergency vehicles mean:-

        a. Road rollers and cranes.

        b. Movable automobile workshop.

        c. Ambulance and fire service vehicles.



80. Drivers of vehicles shall not use horn on:-

        a. Main Road.

        b. In one way.

        c. In ‘Silent zone’.



81. During day time if you have already entered a narrow bridge and you see that another vehicle is coming in the opposite direction, to stop him at other end:-

        a. Stretch your right hand and show stop signal.

        b. Blow horn.

        c. Switch on the head lights.



82. The registration mark should be illuminated by:-

        a. Red light.

        b. White light

        c. Blue light.



83. Double yellow or white line in center along the road indicates:-

        a. No crossing under any circumstances.

        b. Crossing can be done without overtaking.

        c. To go in slow speed.



84. Of the tyres, 2 tyres are radial and 2 tyres are ordinary, option of using it is:-

        a. Radial tyres at front and ordinary tyres at rear.

        b. Radial tyres on right and ordinary tyres on left.

        c. Radial tyres at rear and ordinary tyres at front.



85. Carrying kerosene in motor vehicle in a can is:-

        a. Permitted.

        b. Permitted with the permission of R.T.O.

        c. Not permitted.



86. Maximum emission limit for all four wheeled petrol driven vehicles:-

        a. 3.5% of volume.

        b. 3.0% of volume.

        c. 2.5% of volume.



87. When the Motor Vehicle Inspector demands any information:-

        a. Not obligatory to furnish it.

        b. It is obligatory to furnish it.

        c. He can refuse.



88. Mandatory signs are exhibited in:-

        a. Circular shape.

        b. Triangular shape.

        c. Rectangular shape.



89. Cautionary signs are exhibited in:-

        a. Circular shape.

        b. Triangular shape.

        c. Rectangular shape.



90. Racing and trial of speed:-

        a. Is allowed.

        b. Allowed with permission from concerned authority.

        c. Not allowed.



91. Informative signs are exhibited in:-

        a. Circular shape.

        b. Triangular shape.

        c. Rectangular shape.



92. What should you do in heavy city traffic?

        a. Avoid leaving too much space.

        b. Adapt your speed to the flow of traffic within the permissible limits.

        c. Do not change lanes except when necessary.



93. In Karnataka a School bus can be identified by:-

        a. Yellow paint.

        b. Red paint.

        c. Green paint.



94. An endorsement by court on the driving licence is made when:-

        a. The drive-skillfully avoids as accident.

        b. The driver is holding licence for ten years continuously.

        c. The driver is guilty of a serious offence.



95. To top up the battery:-

        a. Acid is to be filled.

        b. Distilled water is to be filled.

        c. Mixture of both.



96. While you intend to take a right or left turn, first you have to do in sequence is:-

        a. Gear-Mirror-Signal.

        b. Mirror-Gear-Signal.

        c. Signal-Gear-Mirror.



97. When visibility is low during rainy season:-

        a. Use head lights even during the day.

        b. Make sure that wiper blades are not old or cracked.

        c. Be extra cautious while reversing.



98. Every motor vehicle must be insured because:-

        a. It compensates against the damages to the vehicle in an accident.

        b. To fulfill the needs of the Motor Vehicle Act.

        c. It compensates life, property, damages in an accident and also theft.



99. Rash and negligent driving:-

        a. Licence is liable for suspension or cancellation.

        b. Is an invitation to accident.

        c. Attracts strict warning from the licence authority.



100. During night time when you have already entered a narrow bridge a signal to be given to stop the vehicle approaching in opposite direction at the other end:-

        a. Dip & dim the head lights.

        b. Put on the head light off and on.

        c. Use indicator lights.



101. To move a vehicle from stationary position, the sequence of operation is:-

        a. Mirror-Start-Gear-Signal-Move.

        b. Start-Gear-Mirror-Signal-Move.

        c. Start-Mirror-Signal-Gear-Move.



102. Why do we have speed limits?

        a. To keep the traffic within a safe speed for existing condition.

        b. More vehicles can be used on roads.

        c. Authority can identify who is speeding.



103. The driver of a motor vehicle approaching an intersection where both are main roads:-

        a. Allow both side traffic first.

        b. Allow only right hand side traffic.

        c. Allow only left hand side traffic.



104. The safe way to stop the vehicle:

        a. Press clutch and then brake.

        b. Press brake and then clutch.

        c. Press brake and clutch at a time.



105. Overtaking from left side of another vehicle is permitted:-

        a. Always.

        b. Only when the driver ahead of you shows signal.

        c. Only when the vehicle ahead is going to take right turn and if there is no obstruction of left. 



106. When you approach a barrier, it is:-

        a. Obligatory to stop the vehicle.

        b. Mandatory to stop the vehicle.

        c. Caution to stop the vehicle



107. Driver driving a vehicle in a public place without a licence, is liable for:-

        a. Non seizure of vehicle.

        b. Seizure of vehicle.

        c. Issue of warning notice.



108. While driving at 45 kms/hour distance between your vehicle and the vehicle ahead should be atleast:-

        a. 1 vehicle length.

        b. 2 vehicle lengths.

        c. 3 vehicle lengths.



109. If your vehicle broke down during night:-

        a. Stop and use hand brake and exhibit warning signal.

        b. Stop and exhibit red light.

        c. Remove immediately to left of the road.



110. The registration certificate is valid from the date of first registration:-

        a. For 10 years.

        b. For 15 years.

        c. For 20 years.



111. Maximum permissible smoke density in diesel vehicles is: -

        a. 75 HSU.

        b. 65 HSU.

        c. 50 HSU.



112. The braking action has reduced after washing the vehicle, what can be done?

        a. Have the brakes adjusted at a workshop.

        b. The Vehicle is unserviceable and must be with drawn from the traffic at once.

        c. Normal braking action can be restored by operating the brakes several times at a slow driving speed.



113. Which type of parking is more accommodable on wide road:-

        a. In line.

        b. Parallel.

        c. Inclined.



114. You have four tyres wherein one pair is retreaded and the other is new, your option of using these for your car should be:-

        a. New ones for rear & retreaded for front.

        b. Right side new ones and left side retreaded ones.

        c. New once for front and retreaded for rear.



115. Carrying of loads which projects laterally & horizontally beyond the vehicle is:-

        a. Not permitted ordinarily.

        b. Permitted with sufficient exhibition of warning signal.

        c. Permitted with the permission of Police or RTO officer.



116. When a cow is standing across the road:-

        a. As to and wait until it clears the road.

        b. Pass if from front.

        c. Pass it from behind.



117. Carrying of pet dogs in cars and motor cycles is:-

        a. Allowed with the permission of veterinary doctor.

        b. Allowed with the permission of registering authority.

        c. Not allowed.



118. Road tax paid on a vehicle in Karnataka State;-

        a. Is valid throughout India.

        b. Is valid in Karnataka only.

        c. Is valid in neighboring states also.



119. Painting of olive green colour to private vehicles is :-

        a. Not permitted.

        b. Permitted.

        c. Special permission is required.



120. For higher power, the gear to be used:-

        a. 1st gear.

        b. Top gear.

        c. 2nd gear.



121.Vehicle registered in other states and kept in Karnataka without reassigning of registration number:-

        a. Can be used up to 12 months.

        b. Can be used up to 9 months.

        c. Can be used up to 6 months.



122. Braking a vehicle by driver abruptly:-

        a. Is allowed for safety reason.

        b. Is not allowed.

        c. Is allowed in busy roads.



123. Vehicle with left hand controls:-

        a. Can be used in India.

        b. Cannot be used in India.

        c. Can be used in India with a signaling device.



124. Person sitting or standing by the side of the driver hampering his control of the vehicle:-

        a. Is allowed with the permission of RTO.

        b. Is not allowed.

        c. Is allowed in case of emergency.



125. Driving by a drunken is punishable if the quantity of alcohol in blood:-

        a. Exceeds 30 mg. Per 100ml.of blood.

        b. Exceeds 50 mg. Per 100ml. Of blood.

        c. Does not hinder his driving.



126. An accident victim can be treated by:-

        a. Only a government hospital doctor.

        b. Any registered medical practitioner or doctor.

        c. The driver of the vehicle.



127. While turning to the right, the driver shall:-

        a. Draw to the center of the road along which he is traveling.

        b. Draw to the left of the road along which he is traveling.

        c. Draw to the right of the road along which he is traveling.



128. Overloading of any kind is:-

        a. Prohibited under law.

        b. Allowed as long as driver can control the vehicles.

        c. Allowed if the driver pays the fine.



129. While driving, it is sufficient:-

        a. To use only indicators.

        b. To show only hand signals.

        c. To use both light indicators & hand signals.



130. While parking your vehicle in down gradient, in addition to applying hand brake the gear should be:-

        a. In the neutral gear.

        b. In the first gear.

        c. In the reverse gear.



131. A free left turn to a road can be taken in a junction, if the vehicle on that road:-

        a. Takes its left turn.

        b. Travels straight.

        c. Takes its right turn.



132. A vehicle traveling in the same direction intends to overtake your vehicle, you should:-

        a. Accelerate.

        b. Decelerate.

        c. Maintain same speed.



133. The registration mark of your vehicle shall be:-

        a. According to your whims & fancies.

        b. According to specification as laid down in the rules.

        c. Exhibited clearly in colours.



134. A driver shall drive in ‘one way’:-

        a. Always in the direction specified by sign board.

        b. Reverse direction in emergencies.

        c. Both ways on Sundays.



135. On mountain roads, the driver of a motor vehicle traveling a narrow road down hill shall:-

        a. Drive fast before opposite vehicle enter.

        b. Switch on the headlight before opposite vehicle enter.

        c. Give precedence to opposite vehicle.



136. If you are fined for any traffic violations you must feel:-

        a. Proud.

        b. Humiliated.

        c. To correct your attitude in future.



137. If you feel sleepy or drowsy while driving, you must:-

        a. Stop driving for a rest.

        b. Have a tea break & continue.

        c. Concentrate on some other means to overcome it.



ANSWERS TO OBJECTIVE TEST


  1. (c)

 39. (b)

 77. (a)

115. (a)

  2. (a)

 40. (c)

 78. (b)

116. (c)

  3. (b)

 41. (c)

 79. (c)

117. (c)

  4. (b)

 42. (c)

 80. (c)

118. (b)

  5. (a)

 43. (b)

 81. (c)

119. (a)

  6. (b)

 44. (c)

 82. (b)

120. (a)

  7. (b)

 45. (c)

 83 (a)

121. (a)

  8. (c).

 46. (c)

 84. (c)

122. (a)

  9. (c).

 47. (b)

 85. (c)

123. (c)

 10. (a)

 48. (b)

 86. (b)

124. (b)

 11. (c)

 49. (a)

 87. (b)

125. (a)

 12. (c)

 50. (c)

 88. (a)

126. (b)

 13. (c)

 51. (b)

 89. (b)

127. (a)

 14. (c)

 52. (a)

 90. (c)

128. (a)

 15. (a)

 53. (a)

 91. (c)

129. (c)

 16. (c)

 54. (b)

 92. (b)

130. (c)

 17. (a)

 55. (c)

 93. (a)

131. (c)

 18. (b)

 56. (c)

 94. (c)

132. (b)

 19. (b)

 57. (b)

 95. (b)

133. (b)

 20. (c)

 58. (b)

 96. (a)

134. (a)

 21. (b)

 59. (c)

 97. (a)

135. (c)

 22. (a)

 60. (c)

 98. (c)

136. (c)

 23. (c)

 61. (a)

 99. (a)

137. (a)

 24. (b)

 62. (c)

100. (a)

 25. (a)

 63. (c)

101. (b)

 26. (b)

 64. (c)

102. (a)

 27. (a)

 65. (b)

103. (b)

 28. (b)

 66. (c)

104. (b)

 29. (c)

 67. (c)

105. (a)

 30. (a)

 68. (b)

106. (c)

 31. (b)

 69. (a)

107. (c)

 32. (b)

 70. (b)

108. (b)

 33. (c)

 71. (a)

109. (c)

 34. (c)

 72. (a)

110. (a)

 35. (b)

 73. (b)

111. (b)

 36. (c)

 74. (c)

112. (c)

 37. (a)

 75. (a)

113. (c)

38. (a)

 76. (c)

114. (c)


BACK